Innovation

HÄLSA

MARIE FAHLIN PÅ DIABETIC DESIGNED

När Marie Fahlin var 20 år fick hon diagnosen diabetes typ 1. Beskedet var nedslående men hon lät inte sjukdomen begränsa henne.

När hennes dotter fick samma diagnos bestämde hon sig för att göra något för andra med diabetes. Det blev startskottet till Diabetic Designed, ett eget bolag som säljer snygga och praktiska diabetestillbehör.

– Vi har produkter som gör det lättare att leva ett spontant och aktivt liv trots diabetes, säger hon.

Diabetesväskor, kylfodral och gott druvsocker i ett trettiotal olika smaker är ett axplock av produkter man hittar hos Diabetic Designed. Utöver produkterna jobbar Marie Fahlin med att skapa positiv inspiration för framförallt barn med diabetes.

– I år var det tredje året som vi anordnade Diabeteskalaset i samband med Världsdiabetesdagen. Det är en möjlighet för barn med diabetes och deras familjer att träffas och ha kul. Karin Mannerstål från Äntligen Hemma är med och pysslar med barnen, det serveras gott specialanpassat mellanmål och kalaset avslutas alltid med fiskdamm. Hela överskottet skänker vi till Barndiabetesfonden, säger Marie Fahlin, och fortsätter:

– Vi anordnade vårt första gratis teaterläger för barn med diabetes i höstas. Diabetes fördyrar för familjen och vi vill hjälpa till. Ett annat uppskattat arrangemang är att vi låter patienterna själva utse årets diabetessjuksköterska /diabetesläkare. Många i vården gör en fantastisk insats och som patient vill man visa sin tacksamhet. Syftet är att hjälpa både barn och vuxna med diabetes.

– Lever man med en kronisk sjukdom behöver man positiv inspiration. Man ska inte behöva känna att man är annorlunda, säger Marie Fahlin.

Läs gärna mer på www.diabeticdesigned.se

 

Share This Post :