Innovation

HÄLSA

Hon vill förändra vården inifrån och ut

Ritva Rosenbäcks spetskompetens kan innebära just den reform som vården behöver.

Det har sedan länge funnits ett utbrett missnöje med den svenska vården. Utarbetad och underbetald personal, långa väntetider och dålig service mot själva patienterna, är vanliga argument i den debatt som råder. Ändå tycks det inte göras särskilt mycket för att det ska bli bättre. Det vill Ritva Rosenbäck, VD och grundare till Flowistics AB, ändra på.

– Inom sjukvården glömmer många som jobbar med management att olika kliniker behöver olika produktionsstrategi. Till exempel på en akutmottagning, där är det kort svarstid på vad som ska levereras, jämfört med förslagsvis cancervården, där behandlingar pågår under längre perioder, säger hon.

Bakgrund

Ritva Rosenbäck kommer senast från en operativ chefsroll på Danderyds sjukhus och innan dess tillbringade hon drygt fyra år som enhetschef för vårdproduktionsutveckling vid Skånes Universitetssjukvård. Båda tjänsterna innefattade produktionsstyrning och förbättring av verksamheterna – precis det som Ritva Rosenbäck brinner för.

Med sig i bagaget har Ritva Rosenbäck en examen som civilingenjör, en CPIM – internationell certifiering i logistik, material och produktionsstyrning – samt utbildning inom ledarskap och lean. Därtill har hon jobbat i ledande positioner inom industrin i många år. Kombinationen av sina unika kunskaper har hon tagit med sig in i sitt eget bolag.

– Flowistics hjälper till med att ta fram underlag för besluten på hög nivå och ser till att dessa också fungerar att implementera. Med min mångåriga erfarenhet som produktionschef förstår jag redan när saker diskuteras i en ledning om de kommer kunna fungerar ute på golvet eller ej, säger Ritva Rosenbäck.

Vardag

Via Flowistics är Ritva Rosenbäck ute på plats hos företag och organisationer och föreläser, utbildar, analyserar och bistår chefer med optimering.

– Det som utmärker mig är min förmåga att använda rätt verktyg – vid varje tidpunkt. För att lyckas med det går jag runt och intervjuar nyckelpersoner på ett coachande sätt. Med hjälp av dessa samtal får jag snabbt en bild av hur organisationen fungerar och vet hur jag ska kunna bidra till deras utveckling, förklarar hon.

Många gånger handlar det om vilken mognadsnivå själva uppdragsgivaren har, vad som har gjorts innan och hur mycket mod det finns hos ledning såväl som medarbetare.

Verkligheten

Ritva Rosenbäck vittnar om att det finns en rädsla för förändring inom sjukvården.

– Det gäller att ta små steg. Vården är väldigt konservativ och för vårdpersonalen är det viktigt att bibehålla kontrollen. Där, till skillnad från industrin, summeras inte budgeten utifrån vad som verkligen behövs i flödena, vilket ger en svårighet att verkligen styra rätt resurser till rätt plats, säger hon.

Ritva Rosenbäck menar att det behövs förändring i vården och att handlingskraftiga chefer nu ofta tillsätts. Dessa försöker skapa en dialog i vårdorganisationen, men blir ofta impopulära och byts ut så ofta så att det inte blir någon styrning eller förändring alls. Ritva Rosenbäck har själv sett detta på nära håll och betonar hur tråkigt hon tycker att det är.

Planer

För närvarande försöker Ritva Rosenbäck utarbeta ett nytt förslag till kömiljard och är tillgänglig för nya uppdrag.

– Min speciella skicklighet behövs. Jag förstår hela processen, från högsta toppen till där det ska hända. För att få till helheten och landa rätt behöver utveckling ske nedifrån, men med en tydlig riktning från ledningen. Annars tas beslut som inte stämmer överens med det sätt som man jobbar på. Ju mer man kan förutse, desto lättare blir det. Då blir det mindre motstånd och missförstånd, avslutar Ritva Rosenbäck.

Läs mer och kom i kontakt med Ritva Rosenbäck här.

www.flowistics.se 

https://youtu.be/BJO5qherilw

https://youtu.be/6tE7YCbfRnk

https://www.studentlitteratur.se/#9789144119595/Produktionsstyrning+i+sjukv%C3%A5rden

https://www.bokus.com/bok/9789144119595/produktionsstyrning-i-sjukvarden-en-vag-framat/

Share This Post :