Innovation

HÄLSA

K9 HORSE intar Eurohorse – och övriga hästvärlden!

Resan hit var lång och brokig, men nu är K9 HORSE här för att stanna.

Gothenburg Horse Show går i år av stapeln mellan tredje och sjunde april. Som vanligt huserar Scandinavium den stora hästfesten och likt tidigare tillfällen ackompanjerar och kompletterar Eurohorse eventet. Eurohorse är en enorm mässa där du som är intresserad kan hitta precis allt till häst – vare sig du är nybörjare eller proffs inom ridsporten.

Bland över 200 utställare återfinns K9 HORSE, som är en ledande leverantör av pälsvårdsvårdsprodukter.

– För oss är det jätteviktigt att få träffa slutkonsumenterna, som använder våra varor, så att de kan berätta för oss vad de tycker om dem och vad de skulle vilja se i sortimentet, säger Christer Johansson, delägare av K9 Competition AB.

Genuin omsorg

K9 HORSE produceras i egen fabrik i Skåne, där främsta fokus är djurens välbefinnande. För att kunna säkerställa detta är alla ingredienser helt biologiska och testas först på personalen innan de börjar säljas. Som ett av få företag i Sverige har anläggningen dessutom ett slutet kretsloppssystem, vilket betyder att de inte har några utsläpp.

– Vi har väldigt höga miljökrav. Allt spill droppar exempelvis ner i kärl som vi sedan häller tillbaka när vi tillverkar nästa gång. Förutom det handlar vi endast med leverantörer som finns nära oss för att kunna hålla korta transportsträckor, säger Christer Johansson.

Riktig kvalitet

K9 HORSE – med verksamma ämnen så som Aloe Vera, vitamin B5, veteprotein och Keratin – är en serie som förenklar pälsvårdsproceduren rejält. De olika produkterna är alla lätta att använda, reder ut tovor, torkar snabbt och ger ett resultat som håller. De motverkar därtill torrhet i hästarnas päls, underliggande hud och utsatta hovar samt avlägsnar problem med mjäll i man och andra områden.

Christer Johansson behöver inte gå i god för varumärkets effektivitet – även om han gör det utan någon som helst tvekan. Dess genomslag på marknaden och varma mottagande talar sitt tydliga språk.

– 2011 lanserade vi K9 HORSE här i Sverige. Bara på några år började serien sprida sig bland världseliten. Till exempel använder Henrik von Eckerman och andra kända ryttare i Grevlundastallet våra produkter, säger Christer Johansson.

Inspirationen bakom

Han låter stolt och glad. Och det är inte så konstigt. Resan hit började redan på 70-talet, när Christer och hans bror, Per-Erik, var små. Som barn till en driftig entreprenörsfar fick de tidigt lära sig att driva eget företag. Pappan utvecklade, i samråd med läkare, hudprodukter som hjälpte människor med torr hud och eksem, orsakad av psoriasis.

Att Christer och Per-Erik senare skulle komma att rikta in sig på liknande produkter till fyrfotade varelser är lite av en slump, då formulan – av en tillfällighet – visade sig fungera även på hundar. Men mycket beror också på deras gemensamma kärlek till djur och vilja att hjälpa dem.

– När vår pappa gick bort bestämde vi oss för att starta det här bolaget tillsammans. Till en början bar det inte två löner, men vi kämpade på. Nu har min bror hand om tillverkningsbiten och jag ansvarar för marknadsföring och produktutveckling, säger Christer Johansson.

Ambition och vision

Schampo och balsam till hund blev så småningom startskottet på linjen för hästar. Om framtiden kan de endast sia, men målet för bröderna är att växa internationellt med distributörer utomlands.

Och nog är de är på god väg. Idag finns K9 Competition AB och K9 HORSE representerade i större delen av Europa, Nordamerika och Oceanien. Nyligen höjdes även intresseflaggor från så spridda platser som Japan och Ryssland, berättar Christer Johansson.

– Vi växer så att det knakar, men är samtidigt rädda om vår hemmamarknad. Den är oerhört värdefull. Det där med semester kan vi ta sedan, om tjugo år eller så, säger han och skrattar.

K9 Competition AB och K9 HORSE finner du i monter på B07:36 på Svenska Mässan under samtliga dagar av Eurohorse.

Läs mer här.

Share This Post :