Innovation

HÄLSA

DIGITALT FRISKVÅRDSKONCEPT LYFTER MEDARBETARNA

Bättre hälsa och starkare lagarbete. Det är grundpelarna i träningskonceptet Motion- Race. Det webbaserade hälsoverktyget riktar sig till företag som vill höja medarbetarnas välbefinnande – samtidigt ger det möjligheter att koppla insatserna till det egna CSR-arbetet.

Hur funkar det?

– MotionsRace är ett skräddarsytt friskvårdskoncept till företag som gör det möjligt att skapa lag och sedan tävla mot andra

– internt eller externt – i olika utmaningar, berättar Anna Ahlbeck som driver AktiveraMera, företaget bakom MotionsRace. Utmaningarna kan vara allt från fysiska aktiviteter till att man gör hälsosamma eller miljövänliga val, till exempel att man undviker socker och äter frukt och grönt. Alla lagmedlemmars insatser belönas med poäng. Genomsnittet bildar lagpoängen vilket gör att utmaningar i befintliga arbetsgrupper funkar bra. Ranking, avklarade uppdrag och aktuellt poängsaldo går enkelt att följa på tävlingswebben och via en tillhörande app.

– Här får man en tydlig bild av sina framsteg vilket skapar motivation och pepp för deltagarna. Dessutom kan man koppla till återkommande medaljchanser, det vill säga möjlighet att vinna virtuella medaljer kopplade till prestationerna.

– För att hålla utmaningen sund sätts ett maxtak för hur många poäng som kan samlas till laget. På så sätt räknas allas prestationer, istället för att en i teamet, som är tävlingscyklist eller liknande, drar in alla poäng. En del organisationer väljer också att koppla MotionsRace till välgörande ändamål.

– Det kan till exempel vara att man matchar sina poäng med pengar som skänks till olika projekt, säger Anna Ahlbeck.

Läs gärna mer på www.motionsrace.com

 

Share This Post :