Innovation

HÄLSA

NY BEHANDLING ÄR ETT LYFT FÖR HUDEN

Rynkor, trötta ögon och ett ansikte som slokar. Kampen mot kroppens ålderstecken är ständigt pågående för väldigt många människor. Utbudet av krämer, behandlingar och till och med kirurgiska ingrepp är nära på oändligt, även om verkningsgraden varierar. Men nu finns nästa generations vapen mot rynkorna – BYAS.

BYAS står för Bionic Youth Activating System och är en tysk innovation som nu finns tillgänglig i Sverige.

– Det som är riktigt positivt med de här produkterna är att de endast innehåller naturliga ämnen från växtriket. Man kan alltså vara helt säker på att det inte har förekommit några djurförsök, säger Anki Landenmark, som representerar BYAS på den svenska marknaden.

Hur fungerar då konceptet?

– Systemet består av tre olika apparater som alla enkelt går att använda hemma. Den första är en Eyelifter som inte är större än ett USB-minne. Med hjälp av den tillför man hyaluron och gatulin på djupet i hudlagren vilket stimulerar kroppens egen produktion av kollagen och elastan. Hyaluron är ett ämne som kroppen slutar producera efter 25 års ålder och som håller huden fuktig och elastisk. Genom att tillföra det på djupet av huden gör det så huden blir spänstig och slätas ut och reducerar mörka ringar runt ögonen Den andra apparaten är en Facelifter och är ungefär lika stor som en vanlig rakapparat. Den används för hela ansiktet och har sex olika program Dels ett program som tillsammans med ett detoxserum rengör på djupet genom att den drar ut orenheterna ur huden som en magnet. Därefter byter man program och omvänder processen genom att man tillför Hyaluronserum på djupet i huden där det sätter igång den naturliga föryngringsprocessen. Övriga program stimulerar musklerna på olika djup för att stretcha upp trötta och hängande muskler och ett par program arbetar med värme där man smälter bort oönskade fettceller.

– Den här grundbehandlingen tar bara nio minuter vilket man gör hemma i badrummet i samband med sina vanliga rutiner. Förutom att man sparar tid är det här också en mer kostnadseffektiv metod om man jämför med att gå till olika kliniker, säger Anki Landenmark.

Den tredje apparaten i BYAS-konceptet är Bodyliftern. Med den kan man enkelt bekämpa till exempel gäddhäng och celluliter.

– Bodyliftern hjälper till att stretcha upp huden genom muskelstimulering och hjälper kroppen att ”motionera” muskler som är svåra att träna på ett naturligt sätt. Den värmer också upp huden till cirka 45 grader, vilket gör att oönskade fettceller smälter bort och försvinner den naturliga vägen. På så sätt kan man behandla bort fluffig mage, celluliter och till och med åderbråck. BYAS har sedan ett par år varit ett etablerat system runt om i Europa men i Sverige har det varit relativt okänt, något som Anki Landenmark nu försöker ändra på.

– Jag har kollegor i bland annat Bryssel som berättar att flera skönhetssalonger har slutat använda sin dyra utrustning för att istället jobba med BYAS-produkterna, vilket är talande för hur väl de faktiskt fungerar, säger hon.

För mer information: ankil@live.se

Share This Post :