Innovation

HÄLSA

SIGNE BERNHARD-LARSON PÅ STILL ACTIVE

Dagens pensionärer är aktiva, livsleda och angelägna om att hitta meningsfulla saker att hänge sig åt. Det vet Signe Bernhard-Larson. Hon har utvecklat tjänsten Still Active, ett digitalt verktyg som gör det enkelt för seniorer att hitta och boka spännande aktiviteter.

– Vi insåg att det är svårt att träffa likasinnade när man går i pension och svårt att hitta vad man ska göra med sin nya tid. Därför ville vi skapa ett modernare sätt att se på seniorföreningar, med fokus på att vara aktiv och gemenskap – och mer online, säger hon.

Hur funkar Still Active?

– Det är helt gratis att skapa ett konto. När man gjort det får man en gedigen överblick av olika aktiviteter – allt från spinningpass till kulturevenemang – som man sedan enkelt bokar och betalar direkt. Det finns dessutom ett stort utbud av gratisaktiviteter. Still Active har också en social funktion.

– Det fungerar som ett sätt att möta likasinnade och skapa nya kontakter och vänskaper. Vi håller nu på att utveckla en chattfunktion som kommer göra det ännu enklare för våra medlemmar att kommunicera med varandra, ge tips och utbyta erfarenheter, säger Signe Bernhard Larson. Tjänsten lanserades för ett par månader sedan men har redan nära tusen aktiva medlemmar.

– Vi får positiv feedback vilket är väldigt kul. För närvarande hittar man aktiviteter i Stockholmsområdet men vi kommer att utöka och bli tillgängliga runt om i landet längre fram.

Kom igång och hitta aktiviteter på www.stillactive.se

Share This Post :